Kan du være leder?

Er du i tvivl, om du er i stand til at lede en bibelgruppe? Det er forståeligt, især hvis det er første gang, du prøver det. Men tag det roligt. Ingen kræver af dig, at du har svar på alt eller kan kommentere alt. Du behøver ikke have mere viden end de andre i gruppen, hverken om Bibelen, teologien eller kirken. Du behøver ikke være problemknuser, og slet ikke ekspert i gruppedynamik, religionspædagogik og samtaleteknik.

Men hvad eller hvem er du så?

Du er først og fremmest selv medlem af gruppen, altså en del af den. I er på fælles vandring, hvor I tilpasser jer hinandens tempo. Det er jo en fælles rejse og vandring, I er draget ud på, og ikke en individuel rejse.

For vi er Guds medarbejdere, og I er Guds mark, Guds bygning.Paulus (1 Kor 3,9)

Er du kvalificeret til opgaven?

Ja, det er du, for du har en længsel om at dele din tro og læse Bibelen sammen med andre. Ellers ville du slet ikke være på denne hjemmeside. Det er nok til at starte. Alt andet kommer i anden række.

Helligånden vil vejlede og støtte dig i din tjeneste. Og det gør Han, fordi en gruppe, der samles omkring Bibelens ord aldrig er din gruppe. Nej, den er samlet om Bibelens vigtigste person, Jesus Kristus. Du og de andre er, som Paulus siger, hinandens tjenere.

 

Vi er tjenere til hinandens glæde

Husk altid, at det ikke er din opgave at få noget til at ske. Stol på Guds arbejde i den enkelte. Jesus Kristus er i jeres midte, og Helligånden virker i hjerterne hos dem, der er samlet i hans navn. Hvis alt dette får noget til at klinge i dit indre, så er du den rette til opgaven.

Så kom bare i gang.

Der venter dig en vidunderlig rejse.

 
Vi er ikke herre over jeres tro, men medarbejdere på jeres glæde.Paulus (2 Kor 1,24)