Om Pastoral-Centret

Pastoral-Centret er en selvstændig institution under det katolske bispedømme. Centret beskæftiger sig med kernen af kirkens mission: at forkynde troen. Klik for at se medarbejdere.

Ansvarsområder

Vi har disse ansvarsområder:

  1. Bispedømmets kateketiske center (Udarbejdelse materialer til undervisning i katolsk tro)
  2. Forlagsdrift (Drift af Ansgarstiftelsens Forlag)
  3. Liturgisk sekretariat (Sekretariat for liturgikommissionen, som har ansvar for udgivelse af ritualbøger, lektionarer mm.)
  4. Katolsk web-shop (Online butik med bøger og diverse artikler til kirkebrug)

Mission og vision

Pastoral-Centrets primære opgave er at løse opgaver forbundet med katekese, nyevangelisering og liturgi herunder at tilvejebringe værktøjer for undervisning, formidling og studier af katolsk tro.

Vores vision er en katolsk kirke i Danmark, der er levende, og som kan tiltrække andre mennesker til fællesskabet med Kristus.

Hvad lever vi af?

Pastoral-Centret har et årligt budget på ca. 1,5 mio. kr. (afhængigt af omsætning og særbevillinger til projekter). Hovedparten af driften (1 mio årligt) finansieres af den katolske kirke i Danmark. Derudover er indtægter ved salg samt særbevillinger afgørende for at vi kan gennemføre vores projekter. Centret får en betragtelig støtte fra tyske katolikker via Bonifatiuswerk Kinderhilfe, der med årlige projektbevillinger er med til at muliggøre udviklingen af nye kateketiske materialer, afvikling af kurser mm.

Tak til

Pastoral-Centret retter en tak til følgende bidragsydere og fonde:

  • Franz von Sales Stiftung, har støttet udviklingen af vores hjemmeside samt en række digitaliseringsprojekter.
  • Bonifatius Werk Kinderhilfe støtter diverse udgivelsesprojekter med årlige bevillinger.
  • Flere andre private fonde og private personer

Pastoral-Centret er blandt andet støttet af :

Logo-Bonifatiuswerk_web