Den, som Gud har skabt dig til at være

At leve et autentisk liv handler om fuldt og helt at blive dig selv. At blive hellig handler om fuldt og helt at blive den, som Gud har skabt dig til at være. Det autentiske liv, hvor vi svarer på Guds kald til at leve et helligt liv, er ét og det samme som det liv, vi grundlæggende er skabt til.

For mere end 1800 år siden skrev den hellige Irenæus (ca. 130-200): ”Gud æres, når skabningen bliver gjort fuldkommen.” Vi ærer ikke Gud ved at troppe op til messe om søndagen og sætte os nede bagi uden at følge med i, hvad der foregår, i tiltro til, at vi får et flueben i en eller anden himmelsk notesbog, der kun findes i vores hoveder. Vi ærer ikke Gud ved hjælpeløst og uden håb at falde på knæ for hans alter og trygle ham om at rette op på det, som vi har gjort forkert, eller som Gud selv har givet os evnen til at gøre godt igen. Vi ærer heller ikke Gud ved at dække vores afvisning af hans bestandige, milde kald bag en maske af lejlighedsvise gode gerninger, tomme bønner eller bidrag til velgørenhed.

”Gud æres, når skabningen bliver gjort fuldkommen.” Mennesket bliver gjort fuldkomment ved Guds nåde, men det enkelte menneske må også bevidst og vedholdende arbejde på at tilegne sig gode egenskaber. Men Guds nåde slipper aldrig op, så det er vores bevidste, systematiske og vedholdende indsats, der er nøglen til en bedre fremtid for menneskeheden. Den bevidste indsats for at tilegne sig gode egenskaber er en umistelig del af det autentiske liv.

Fra Genopdag den katolske tro.

Noget, du kan gøre

Overvej hvad du kan gøre i dag for at blive mere som den, Gud har skabt dig til at være.
Afsæt tid til stilhed og bøn i fem eller ti minutter.

Bøn

Gud,
sig mig, hvad jeg skal forvente for at få øje for dig,
hvordan jeg skal komme frem til dig, må du lære mig,
selv har jeg intet andet end viljen hertil.
Amen.

Augustin

Fra Bønnebog