Barmhjertighedens helgener – januar: Don Bosco

 

I anledning af barmhjertighedens år vil vi hver måned pege på et menneske som har levet barmhjertigheden og som vi kan bruge som forbillede og til inspiration. Her i januar har vi valgt Don Bosco. Vi har forberedt et helt undervisningsforløb om Don Bosco til dig, hvor du finder du alt fra hans biografi, forskellige aktiviteter som ordsalat, tip en 13-er og meget mere. Du kan læse mere om ham og finde aktiviteterne ved at klikke her.

 Aktivitet til januars helgen

Don Bosco var overbevist om, at ethvert menneske havde et talent og var god til noget. Nogle af hans drenge var gode til at spille fodbold, nogle til at opmuntre, nogle til at lytte, og andre var gode til at fløjte.

Vi har alle nogle egenskaber, vi er særlig gode til, og som vi kan bruge til at gøre andre glade. Disse talenter er gaver fra Gud til os, som vi må bruge til at gøre andre glade og hjælpe dem.

Men ofte tror vi måske ikke selv, at vi har så mange talenter, at vi er noget særligt og kan noget særligt. Derfor er det en god idé, at vi hjælper hinanden til at blive bevidste om vore gode evner.

Materialer:

  • Paptallerkener
  • Skriveredskaber
  • Tape

Sådan skal det gøres:
1. De unge får hver en paptallerken og noget at skrive med. Så hjælper de hinanden med at klistre paptallerkenerne på hinandens rygge.
2. Derefter går alle rundt og skriver på ryggen af enhver én egenskab, som denne person er god til.
3. Aktiviteten er afsluttet, når alle deltagere har skrevet mindst én god egenskab på alles paptallerkener.
4. Derefter kan alle tage deres paptallerkener af ryggen og læse, hvad de andre har skrevet.

Det er herligt: Enhver af dem har gode egenskaber og er god til noget.

 

Download de øvrige aktiviteter, vi har forberedt til din undervisning: Klik her.