På jagt efter virkelige forbilleder

Gennem årene, efter min erfaring om omvendelse, har jeg lært at tage de gode råd, jeg fik af mine trænere i sportsverdenen, og anvende dem i den åndelige verden. Kirkehistorien er fuld af mennesker, der har trænet utrætteligt og gjort det til en kunst at få det gode frem i deres liv.

Hvis du kom til mig og sagde, at du ville være en god basketballspiller, så ville jeg bede dig om at iagttage de store spillere, der er gået forud for dig. Find ud af alt, hvad du kan, om Michael Jordan, Larry Bird og Magic Johnson.

På samme måde hvis du fortalte mig, at du ville være god til golf, så ville jeg bede dig om at iagttage Arnold Palmer, Fred Couples og Tiger Woods. Læs bøger og se filmklip med dem, find ud af, hvordan de træner, og hvad der gjorde dem til verdens bedste på deres felt. Hvis du vil være en god violinist, skal du studere andre gode violinister. Hvis du vil være en stor kunstner, skal du studere andre store kunstnere. Hvis du vil være en god erhvervsleder, skal du studere andre store erhvervsledere. Og det samme gælder selvfølgelig, hvis du vil være en god katolik.

Hvem vil du iagttage og lære af?

Dette er et uddrag fra bogen Genopdag katolicismen af Matthew Kelly.

Noget, du kan gøre

Afsæt 10 minutter til stilhed i løbet af din dag.
Hvem vil du iagttage og lære af?
Find i dag og sæt dig for at læse en bog om en person, der kan være et forbillede for dig.

Bøn

Guds søn,
lad mit hjerte forandres.
Lad underet ske.

Gælisk bøn.
Fra Bønnebog