En kreativ idé til Kristi Himmelfart

– lav dit eget rudebillede om Jesus, der forsvinder i en sky

Efter at Jesus var opstået fra de døde, var han ofte sammen med sine venner. Han fortalte, at han ville sende dem en anden hjælper, som skulle vejlede og styrke dem – Helligånden, som ville fylde dem med kraft og mod.  Og så ville de turde fortælle om Jesus i hele verden.

Efter fyrre dage gik de sammen op på et bjerg. Og pludselig blev Jesus skjult af en sky og optaget i himmelen. Disciplene stod på bjerget og stirrede måbende op i luften; men Jesus var borte, og i stedet for ham så de to mænd i hvide kjortler.

”Hvorfor stirrer I op mod himmelen?”, spurgte de to fremmede de forvirrede disciple. ”En dag vil Jesus komme tilbage på samme måde, som I så ham gå bort. Men det sker ikke nu.”

Underforstået: Så kom videre med jeres liv og gøremål. Det er ikke tid til at stirre op i himmelen, men tid til at give troen videre.

Når vi fejrer Kristi Himmelfartsdag, husker vi den dag, hvor Jesus tog tilbage til sin himmelske far og samtidig glæder vi os til den dag, hvor han kommer tilbage til os.

Lav sammen med børnene et billede af en kirkerude, og forestil dig, at Jesus er gemt væk i skyen, men også vil komme tilbage til os.

Du har brug for:  hvidt A4-kartonpapir, blyanter og lineal, babyolie, vattotter, en skål, vandfaste farvetusser, en tyk sort ”marker”, en hullemaskine, saks  og bånd samt gammelt tøj til at lægge over bordet,  du arbejder ved.

Sådan skal du gøre:

  1. Tegn et enkelt billede eller hent en af de to billeder, som ligger på vor hjemmeside. Du kan downloade billede 1 her og billede 2 her.
  2. Farvelæg billedet med vandfaste farvetusser.
  3. Læg gamle håndklæder eller stofrester på bordet. Læg en vattot i olie, og dryp bagsiden af billedet med olien. Billedet bliver nu gennemsigtigt. Tør det af med en ren tot vat, og lad billedet tørre.
  4. Vend billedet, og tegn på forsiden omridset op med en tyk ”marker”, for billedet skal minde om kirkeruder. Nu ser billedet ud som en blyindfattet rude.
  5. Vend billedet om, og tegn også omridset op på bagsiden. Du kan se det gennem papiret.
  6. Klip dit billede ud, så det ligner en smal kirkerude (dvs. buet i spidsen eller mere kantet i spidsen)
  7. Lav et lille hul i den yderste spids, og træk et bånd igennem.
  8. Hæng din kirkerude op i vindueskarmen, så solen kan skinne igennem den.

foto: Desiree Williams “The Ascension”/ Flickr