Damian de Veuster – de spedalskes apostel.

Damian de Veuster … Når jeg hører dette navn, vælder næsten glemte barndomsminder frem. Jeg gik på en pigeskole, som blev drevet af søstre. I pauserne susede jeg altid ned til biblioteket, hvor Sr. Johanna ventede på os. Nogle gange fik vi endda lov til at låse døren og læse, hvis det var regnvejr – og det, selv om det var forbudt at være inden døre i pauserne. Naturligvis elskede vi hende for det, for de spændende historier, hun havde lagt frem til os, og for hendes milde væsen.
En dag gav hun mig en bog om de spedalskes fra Molokai i hånden og mente, at jeg skulle læse den. Det var klassikeren fra Willy Hünermann, og det var første gang, jeg hørte om pater Damian de Veuster. Selv om det var en helgenbiografi, og der derfor var tryk på en glorificering, blev denne bog alligevel uforglemmelig for mig. Og derefter pløjede jeg mig på stribe igennem alle de helgenbiografier, som Hünermann havde skrevet.
Beretningen om pater Damian de Veuster viste mig, at mission ikke betyder at fortælle fra prædikestolen, men at det handler om at blive en del af samfundet, at inkulturere sig, at leve livet med de mennesker, man nu er sammen med.
Pater Damian de Veuster var et af de utallige mennesker og missionærer, der delte denne vision. Derfor har jeg valgt ham som månedens barmhjertige ansigt. Jeg håber, aktiviteterne og teksten kan inspirere jer til at tale om mission og til at blive ét med andre.

Klik her for at downloade materialet.