Dit hjerte – Guds spejl

At se Gud behøver ikke at have noget med visioner eller opsigtsvækkende nådegaver at gøre. Det kan være en enkel og stille bevidsthed om Guds nærvær, om at han er virkelig. Det kan være en urokkelig tillid til ham, som gør, at du har fast grund under fødderne. At se Gud kan også være en indsigt og forvisning om, at hele dit liv hviler i Guds hænder, at alt hvad der sker, er et budskab fra ham. Eller det kan være en dyb indsigt i menneskets længsel efter en uendelig kærlighed, og at alene Gud kan opfylde denne længsel.

Den renhjertede kan se Gud allerede i dette liv eftersom hans rige er midt iblandt os. Gud vil afspejles i dit hjerte. Men hvis spejlet er plettet og snavset, kan det ikke længere gengive Guds billede. Det er således ikke Guds fejl, hvis du ikke ser ham.

Hvis du vil se og erfare Gud, skal du lade dit hjerte blive, hvad det fra begyndelsen er udset til at være: et klart og rent spejl for ham, som er kærlighed, og som elsker alt, hvad der eksisterer.

For at dit hjerte skal genfinde sin oprindelighed er det første skridt at opdage og erkende, at du er en afgrund, som råber efter Guds uendelighed, og at du derefter tømmer det for alt det surrogat, du har forsøgt at fylde det med.

Fra Wilfrid Stinissens “I dag er Guds dag”, en klassiker i kristen spiritualitet. Læs mere om bogen her.

 

Wilfrid Stinissen.
I dag er Guds dag.

En klassiker i kristen spiritualitet.