Kender du hverdagens små smuthuller til at bede?

Vort kristne liv giver ingen mening, hvis ikke det gennemsyrer hverdagen helt. Jeg har ofte klaget over, at jeg ikke kan finde tid til at gøre det ene eller det andet, frem for alt at jeg mangler tid til at bede – i hvert fald til at sætte mig ned og bede – indtil jeg endelig forstod: Hele mit liv skal være bøn.

Du kan bede altid og overalt

Nu ser jeg muligheder, når jeg åbner øjnene. Der er masser af tidspunkter i løbet af dagen, der fylder mig med glæde og giver mulighed for at bede. Disse øjeblikke får jeg forærende:
F.eks. når jeg står i kø eller venter på, at vaskemaskinens program skal blive færdigt, når jeg venter på, at min veninde skal komme til restauranten …, eller at nogen skal komme ud fra badeværelset. Der er masser af små pauser i løbet af min dag.
Jeg bruger ventetiden på at blive bevidst om Guds nærvær. Hverdagen er rig på muligheder til at leve i Guds nærvær.

Prøv at bede med dit åndedræt 
Stands op og stå helt roligt. Flyt din opmærksomhed til dit indre, hvor Gud har taget bolig i dig.

Tag kontakt til dit åndedræt, og bed sammen med dit åndedræt. Du kan bede Jesus, når du trækker vejret ind, og Kristus, når du puster ud, eller Abba, Guds søn, Maranata eller noget helt andet. Du kan sige I tre, eller du er i mig, og jeg er i dig.

Bed, som det falder naturligt for dig. Ellers lyt til dit åndedræt i vished om, at Guds hellige Ånd beder i dig med uudsigelige sukke.
Gentag det, lige indtil det er blevet din tur til at blive betjent eller at stige ind i bussen, eller vaskemaskinens program er afsluttet.

Alternativt kan du velsigne de mennesker, som står i kø med dig, dem, der sidder og arbejder ved kassen …

Når du næste gang føler, at du ikke har tid nok til at bede, så bed Jesus om at vise dig smuthullerne til bøn og stilhed i din hverdag. Han vil åbne dine øjne, og du vil se mange muligheder.