Gud har fundet dig!

Du ville ikke søge Gud, hvis du ikke allerede havde fundet ham, eller rettere sagt, var blevet fundet af ham. Gud har i det øjeblik, han skabte dig, taget bolig i dig, og det er hans nærvær, som lokker dig til at komme til ham.

Du er Treenighedens tempel. Du er uendelig rig, og du skal glæde dig over din skat. Faderen, Sønnen og Ånden lever inden i dig. Dit liv kan blive et himmerige på jord, hvis du er opmærksom på dette mysterium. De tre guddommelige Personers konstante udveksling af kærlighed foregår i dit indre.
Hvis du ikke i din egen livssituation finder nogen grund til at være glad, kan du alligevel altid glæde dig over Guds glæde og lykke, som er til stede dybt inde i dig.

Den reneste og mest ophøjede glæde er glæden over, at Gud er den, han er, og at han er uendelig lykkelig. Så er du ikke først og fremmest glad, fordi Gud er god imod dig, men du glæder dig over hans egen herlighed.

Troen lærer dig. at Gud altid er nærværende overalt. Du behøver aldrig at tvivle på, at han er hos dig. Inden i dig bærer du ham, som er selve glæden og lykken. Hvad der end sker dig, hvordan du end har det, kan du altid være lykkelig over hans lykke.

Det er tegn på åndelig modenhed at kunne glæde sig over en andens glæde. Guds glæde er ubegrænset. Hvis du har lært at glæde dig over, hvad han er i sig selv så har du fundet en uudtømmelig glædens kilde.

Fra Wilfrid Stinissens “I dag er Guds dag”, en klassiker i kristen spiritualitet. Læs mere om bogen her.

 

Wilfrid Stinissen.
I dag er Guds dag.

En klassiker i kristen spiritualitet.