Aktivitet: Spred lys og varme med hjemmelavede julekort

af Eva Maria Nielsen

Holder I en juleafslutning ved undervisningen i kirken? Eller hygger I i familien ved at skrive julekort? Hvis I er glade for at være kreative, så er denne aktivitet netop noget til jer. Det bedste er, at alle kan være med. Den skaber hygge for alle, store og små, og jeg sikker på, I vil synes, det er sjovt at lave julekort, mens tiden bare flyver afsted, mens I hygger jer med at sprede lys og glæde.

Julen er hjerternes fest

Ikke uden grund kalder vi julen for hjerternes tid. Det er en rigtig fin ide, at gøre noget for hinanden i denne tid. Vi kan alle være med til at gøre julen til noget, alle kan få glæde af. At sende et kort spreder både lys og varme en vinterdag. Men varmen og glæden spreder sig også i dig, når du gør noget for et andet menneske. Og så er de hjemmelavede julekort populære at modtage. Der er rigtig mange grunde, hvorfor I skal gå i gang med at lave dine egne julekort.

Sådan kan I bruge jeres hjemmelavede julekort

Der er mange ting, I kan bruge hjemmelavede julekort til. Naturligvis kan I sende dem som den traditionelle julehilsen med posten. Brug dem også til en julehilsen, når I er på besøg hos familie, venner eller andre i advents- og juletiden. Og så kan I bruge et hjemmelavet julekort som en ”forvokset” gavemærke. Måske kan man i menigheden købe julekort og give overskuddet til et fælles projekt, f.eks. til indsamlingen til børnemissio i januar.

Jeg kan ikke forestille mig andet, end at jeres julekort vil sprede lys og glæde. Modtagerne vil blive begejstrede og taknemmelige for at se, at I har taget dig tid til at gøre noget særligt ud af dem – uanset hvordan I vælger at anvende jeres julekort.

Sådan kan I lave jeres hjemmelavede julekort

Materiale: karton i postkortstørrelse, papir, saks, gamle tandbørster, vandfarver. Alternativt: voksfarver, nål, strikkepind eller kniv.

Forløb: Klip julemotiver, dvs. stjerner, engle, klokker eller en stald ud af papir. Læg dit udklip på postkortet. Sprøjt nu vandfarver på kortet ved hjælp af din tandbørste. Lad det tørre, og tag derefter skabelonen af. Du har nu det smukkeste julemotiv.

Alternativt kan du bruge voksfarver. Tegn streger på selve kortet i forskellige farver. Læg nu et tykt lag mørk voksfarve på. Krads derefter dit motiv, f.eks. et lys eller en stjerne, med en nål, strikkepind eller kniv.