Der er intet, der gør større indtryk, end hellighed

Hver gang du giver dig ind under Guds vilje og vælger at være den bedste udgave af dig selv, er du hellig. Hvert øjeblik du griber lejligheden til at gøre noget godt, er et helligt øjeblik. Men lige så hurtigt som man kan finde helligheden, lige så hurtigt kan man miste den igen, for så snart man vælger at være mindre end den bedste udgave af sig selv, er man på vej væk fra det hellige liv.

Når man ser den hellighed leve i et andet menneske, om det så kun er i et kort glimt, er det dybt inspirerende. For sandheden er, at det gode altid virker positivt på mennesker. Da Jesus gik her på jorden, ville folk gerne være sammen med ham. De flokkedes om ham, lyttede ivrigt til hans ord og rakte ud for bare at røre ved hans kappe.

Der er ikke noget, der virker mere positivt, end hellighed. Det kom ikke bare til udtryk i Jesu liv, det kommer også hele tiden til udtryk i vores egen tid, i vores eget område. Det sker, hver gang der er nogen, der gør noget særligt for at hjælpe en fremmed, hver gang der er nogen, der er ærlige, hver gang der er nogen, der giver afkald på sig selv og arbejder hårdt for at forsørge sin familie, hver gang der er nogen, der siger nej til den moderne kulturs grundsætninger.

Hellighed er mere end bare noget positivt. Det er noget, der inspirerer og begejstrer andre mennesker.

Hvad er hellighed? Hellighed er alle de utrolige ting, som Gud vil gøre i dig og gennem dig, hvis du giver ham lov.

Dette er et uddrag fra bogen Genopdag den katolske tro af Matthew Kelly.
 
Noget, du kan gøre

Afsæt 10 minutter til stilhed i løbet af din dag.
Tænk over, om du nogensinde har mødt en person, der udstrålede hellighed. Hvilke egenskaber var tiltrækkende ved den person?
Bed Gud hjælpe dig at blive den bedste udgave af dig selv.

Bøn

Min Gud,
For dig er intet umuligt,
Du, som formår alt,
Skænk mig kraft til at gøre det gode
og blive ved med at gøre det.
Amen.

Birgitta af Vadstena
Fra Bønnebog