En aktivitet om Bibelens helte

Mange mennesker elsker at fordybe sig i Bibelens tekster og dykke ned i personernes liv og oplevelser, for i Bibelen vrimler det med personer; både hellige og ikke-helt-så-hellige.

Du kan bruge denne leg til at genopfriske noget af det, I har talt om i undervisningen. Her er det f.eks. navne på bibelske personer, der genopfriskes på en sjov og aktiv måde.

Forbered
Du har brug for ærteposer – eller skumbolde. Evt. markeringsbaser til markering af spillernes positioner og af selv spillecirklen.

Sådan kommer du i gang
Del de unge i grupper på 5-6 elever. Hver gruppe stiller op på en række, undtagen én fra hver gruppe, som har bolden. Den unge med bolden beslutter sig for en person fra Bibelen, som de andre skal gætte.

For at hjælpe de andre godt i gang giver eleven med bolden forbogstavet på personen. Han/hun kan f.eks. sige: “En person, hvis navn begynder med D?” Det kunne være David, Deborah, Daniel, Dina, …

Herefter kaster han/hun bolden til den første i rækken. Vedkommende svarer f.eks. “Deborah” og kaster bolden tilbage til den, som har spurgt. Har den unge gættet forkert, kaster spørgeren bolden til den næste i rækken osv., indtil én gætter navnet.

Hvis hele rækken får lov at gætte, dog uden at gætte rigtigt, så er der kun én vej. Spørgeren må ofre et bogstav mere og begynde forfra med at kaste bolden til den første i rækken igen.

Så, når den rigtige person er blevet gættet, slår spørgeren bolden hårdt i jorden eller kaster den højt op i luften og råber “Halli”, hvorpå han/hun løber væk fra rækken. Eleven, som gættede rigtigt, skal hurtigt få fat i bolden og råbe “Hallo”.

Spørgeren, som er løbet væk, skal stoppe på “Hallo” og danne en “basketkurv” med armene. Eleven med bolden må tage tre skridt hen mod spørgeren. Ved det tredje skridt skal eleven stå stille og forsøge at kaste bolden ned gennem spørgerens arme. Hvis eleven rammer igennem armene, bliver denne elev den nye spørger og skal finde på et nyt bogstav og person.

OBS! Det er bedst at lege denne øvelse udendørs eller i en hal.