Forretningsbetingelser

Handelsbetingelser

Senest opdateret 31. oktober 2014. 

 

Kontakt

Når du handler i netbutikken www.pastoral.dk og www.pastoralcentret.dk er det Pastoral-Centret, der varetager salget. Pastoral-Centret er en institution under den katolske kirke i Danmark. Pastoral-Centret har kontor på

Gammel Kongevej 15, 2
DK 1610 København V
Danmark
Obs! Vi har ikke en fysisk butik på adressen og du kan ikke købe varer kontant på Gammel Kongevej 15

Du kan komme i kontakt med os på telefonnummer 33556050, eller på mailadressen pastoral@pastoral.dk.

Vores web adresser er www.pastoral.dk og www.pastoralcentret.dk. Hjemmesiderne og netbutikken opdateres løbende. Priser ændres løbende og uden varsel.

Pastoral-Centrets CVR-nummer er 67791819 og SE nr. 34 17 80 46 (momsnr).
Ved hjælp af dette nummer kan du finde baggrundsinformation om os, blandt andet på www.cvr.dk og på www.krak.dk.

Åbningstider

Telefonisk: Mandag – torsdag 9-15. Fredag 9-12
Personlig henvendelse på adressen kun efter aftale: Mandag – torsdag: 9-15 (fredag lukket for personlig henvendelse)
Find de bedste priser på netbutikken. Ved bestilling pr. mail eller telefon er det ofte dyrere priser uden rabatter, der gælder.
Obs! Vi har ikke en fysisk butik på adressen og du kan ikke købe varer kontant på Gammel Kongevej 15
Gå ikke forgæves: Vi har ikke en fysisk butik på adressen og det er højst sandsynligt, at vi ikke har den vare, du er interesseret i. Vores varer ligger på et lager andetsteds. Ring eller mail inden du eventuelt besøger os.

Priser i netbutikken

Alle priser vises med moms. Til allersidst, når du skal betale for dine varer, lægges et gebyr på for fragt og ekspedition. Der betales kun ét ekspeditionsgebyr pr. handel uanset hvor mange varer du køber. Ekspeditionsgebyret dækker al pakning, forsendelse og porto.
Der er ingen overraskelser! Når du skal betale dine varer får du altid den samlede betaling oplyst, inden du afgiver din endelige bestilling.
Mod et ekstra gebyr kan kirker, menigheder, klostre,  boghandlere, skoler og institutioner bestille ved at få faktura tilsendt. Der vil altid blive oplyst, hvad denne service koster.

Katalog

Webshopen er vores mest opdaterede varekatalog. Vi tilstræber hele tiden at opdatere vores sider med fyldestgørende oplysninger, men til tider kan dele af vores katalog være mangelfuldt. Du er altid velkommen til at ringe 33 55 60 50 eller maile til os, hvis du vil vide mere om varerne før du bestiller.

Gebyrer

Ekspedition og levering: 50,-

Ved køb over 500,-: Fri ekspedition og levering når du betaler online!  (Fri ekspedition og levering når du betaler online gælder ikke, hvis du bestiller telefonisk eller på anden måde end via netbutikken)  (Fri ekspedition og levering når du betaler online gælder ikke boghandlere, der bestiller med boghandlerrabat)

Fakturagebyr: 50,-. Hvis du vælger at få tilsendt en faktura i stedet for at betale online med kort, så pålægges der yderligere et fakturagebyr som ikke fremgår af din ordrebekræftelse, men som pålægges fakturaen efterfølgende. Vi sender varen med en faktura, som du efterfølgende betaler via netbank eller lignende. Denne service er forbeholdt kirker, menigheder, klostre,  boghandlere, skoler og institutioner. Se i øvrigt nedenfor under “Betaling”.

Forsendelser til udlandet samt Færøerne og Grønland pålægges 50,-

Fakturaer sendes normalt direkte fra vores distributør, Dafolo A/S i Frederikshavn. Det betyder, at du skal betale til dem, når du har bestilt varer hos Pastoral-Centret.

Rabatsatser

Rabatter gælder kun, når du bestiller via netbutikken. Som udgangspunkt får du ikke rabat, hvis du bestiller telefonisk eller på anden måde end via netbutikken.

  • Boghandlere:  Der kan ikke opnås boghandlerrabat ved handel på hjemmesiden. Brug bogportalen eller bestil direkte hos forlaget på telefon 33 55 60 50 eller pastoral@pastoral.dk. Forlagets bøger har forskellige typer boghandlerrabatter fra 25% til 40% afh. af udgivelse eller mængde. Ved tvivl, spørg.
    Boghandlere betaler porto for hver ekspedition. (Fri ekspedition og levering ved køb over 500,- gælder ikke for boghandlere, der bestiller med boghandlerrabat). Ansgarstiftelsens Forlag og Steno Forlag ekspederes af Dafolo. Returvarer sendes direkte til Dafolo. Returadressen er Dafolo A/S Att: Pastoral-Centret Suderbovej 22-24 | 9900 Frederikshavn.
  • Visse varer har 20% rabat ved køb af 5 stk eller flere. Rabatten fratrækkes automatisk, når du afslutter din bestilling.
  • Rabatter, der er afhængige af, at du betaler online og rabatkode-afhængige rabatter: Du bærer selv ansvaret for at du har fået alle de rabatter, du er berettiget til. Vi kan ikke påtage os at ændre bestillinger. I det øjeblik, du godkender din bestilling, har du også godkendt den pris, du betaler for din vare. Så vær sikker på at din rabatkode er anvendt korrekt (tastes ind i rabatkodefeltet i din kurv). Du kan naturligvis altid annullere en ordre og starte forfra (læs venligst nedenfor om annullering af en ordre). Nogle rabatter er afhængige af at du betaler online med Dankort, Visa eller en anden af vores online betalingsmuligheder.

(Rabatter gælder kun, når du bestiller via netbutikken. Som udgangspunkt får du ikke rabat, hvis du bestiller telefonisk eller på anden måde end via netbutikken)

 

Bestilling af varer via webshopen

Pastoral-Centrets varer kan kun bestilles via netbutikken på www.pastoral.dk. Hvis du har forespørgsler til varer, som ikke er på siden, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.
Når du bestiller varer fra vores Webshop, laver vores ordresystem en ordre i dit navn og en ordrebekræftelse sendes automatisk til den e-mail adresse, der er blevet oplyst under bestillingen lige efter at betalingen er blevet gennemført.
Har du ikke modtaget den elektroniske ordrebekræftelse kan det skyldes at du har indtastet forkert e-mail adresse, eller et spam filter har blokeret e-mailen. Har du ikke modtaget den indenfor 1 time efter ordreafgivelsen eller har du mistet den, så kan du kontakte os.
Obs! Vi har ikke en fysisk butik på adressen og du kan ikke købe varer kontant på Gammel Kongevej 15

Betaling

Hos Pastoral-Centret kan der betales med Dankort, e-Dankort, Visa, Visa-elektron, Mastercard, Maestro og JCB. 
Hvis du vælger at betale senere (via netbank) tillægges yderligere et fakturagebyr (se ovenfor ved “gebyrer”), som ikke fremgår af din ordrebekræftelse, men som pålægges fakturaen efterfølgende (Denne service er forbeholdt kirker, menigheder, klostre,  boghandlere, skoler og institutioner). Når du vælger den mulighed, sender vi varen med en faktura, som du betaler efter modtagelsen. Fakturaer sendes normalt direkte fra vores distributør, Dafolo A/S Dafolo A/S i Frederikshavn. Det betyder, at du skal betale til dem, når du har bestilt varer hos Pastoral-Centret.
Vi forbeholder os retten til at afvise bestillinger pr. faktura eller forlange forudbetaling fra kunder, som ikke er bekendt i butikken.
En onlinebetaling bliver først trukket fra din konto, når din bestilling er afsendt.
Vi regulerer automatisk det beløb, der trækkes på din konto, hvis der mangler nogle af de varer, du har bestilt.

Sikkerhed ved online handel

Pastoral-Centret bruger en sikker forbindelse til handel på Internettet i lighed med alle andre netbutikker på danske internetsider. Enhver netbutik, hvor der kan betales med Dankort, Visa og andre onlinebetalingsmidler er under streng kontrol og du kan derfor være tryg ved at handle hos os.
De data, som du sender i forbindelse med et køb på betalingskort i Pastoral-Centrets online butik, transmitteres krypterede. Derfor er det kun PBS (Pengeinstitutternes BetalingsSystemer), der kan læse dem. Hverken Pastoral-Centret eller andre udenforstående har adgang til dine bankdata.
Betalingen for din vare trækkes først på din konto, når varen forlader Pastoral-Centret og er på vej til dig.

Forbehold:

Vi tager forbehold for prisfejl, opdateringsfejl og udsolgte varer. Hvis den bestilte vare er udsolgt, forbeholder vi os retten til at slette din ordre. Hvis dette sker, får du naturligvis besked om dette på den mail-adresse, som du oplyste i forbindelse med bestillingen.
Visse rabatter er kun tiltænkt særlige kundegrupper og vi forbeholder os ret til at afvise en ordre, hvis du ikke falder indenfor disse kategorier. Spørg, hvis du er i tvivl.

Levering

Varen sendes med post til den adresse, som du har tastet ind ved bestillingen. Alle varer bliver omhyggeligt emballeret inden vi sender dem til dig. Normalt går der 4-5 hverdage fra din bestilling, til du har varen.

Har du ikke – mod forventning – modtaget dine varer indenfor syv dage, er du meget velkommen til at kontakte os.

Obs! Vi har ikke en fysisk butik på adressen og du kan ikke købe varer kontant på Gammel Kongevej 15

Fortrydelse eller ændring af ordren

Ønsker du alligevel ikke at købe den vare, som du netop har bestilt i Pastoral-Centrets online butik, eller vil du ændre i din ordre, bedes du kontakte os hurtigst muligt, da din ordre, i princippet kan være ved at blive pakket og afsendt med det samme.
Se i din ordrebekræftelse (print eller e-mail), hvor du kan finde vores telefonnummer og mailadresse. Husk venligst at oplyse ordrenummeret, når du kontakter os. Du kan finde vores adresse, telefonnummer og mail i Kontakt-siden.
Bemærk: Det er meget vigtigt at du kontakter os hurtigt, for er varen allerede sendt, kan du ikke annullere ordren. I så fald må du fortryde ved at nægte at modtage varen eller sende den tilbage for egen regning (se nedenfor) og samtidigt meddele os at du fortryder dit køb.

Hvad hvis jeg fortryder købet senere?

Når du køber en vare i Pastoral-Centrets online butik har du altid 14 dages frist til at fortryde købet regnet fra den dato, hvor du modtager varen ifølge reglerne herom i forbrugeraftaleloven. Se mere på http://www.forbrug.dk/.

Hvis du udnytter din fortrydelsesret, har du krav på at få de penge tilbage, som du har betalt for varen inkl. fragt og evt. gebyr. Det eneste det koster dig, er din egen udgift til returnering (transport/forsendelse) af varen.

Du har tre muligheder, hvis du fortryder købet af en vare, som er afsendt fra Pastoral-Centret:

1. Du kan sende varen retur: Hvis der er tale om en plomberet vare, må du ikke bryde plomberingen på varen, for så har du ikke længere ret til at fortryde købet. Det er også vigtigt at varen sendes tilbage i samme emballage, som du selv modtog den. Hvis emballagen er væk eller beskadiget kan vi forbeholde os ret til at afvise returneringen, da vi i så fald vil have svært ved at sælge varen igen. Du skal selv betale returforsendelsen og må for eksempel ikke sende varen pr. efterkrav. Du skal huske at returnere pakken på samme måde, som Pastoral-Centret brugte da vi sendte den til dig. Vi bruger sædvanligvis Post Danmark, så det bør du altså også gøre. Returadressen er Dafolo A/S Att: Pastoral-Centret Suderbovej 22-24 | 9900 Frederikshavn. Kontakt os før du sender din ordre tilbage (send os en mail på pastoral@pastoral.dk inden fristen på 14 dage er udløbet, hvor du utvetydigt meddeler os, at du ønsker at fortryde dit køb) og send den tilbage inde de 14 dage fra modtagelsen af ordren er gået.

Hvis 14-dages fristen udløber på en lørdag, en søndag, Grundlovsdag eller en helligdag kan du vente til den følgende hverdag med at sende varen tilbage til Pastoral-Centret og stadig overholde tidsfristen.

Det anbefales, at du ved varens returnering ved hjælp af postkvittering eller lignende sikrer dig bevis for, at du har fortrudt rettidigt.

Når vi har fået varen retur, undersøger vi om den er i orden, hvorefter vi overfører beløbet til din konto inden 14 dage.

Husk at oplyse både bankregistrerings- og kontonummer, hvor beløbet skal indsættes. Hvis du har betalt online med kort, refunderes beløbet til dit kort.

2. Du kan afvise at modtage varen: Du kan vælge at lade være med at hente varen på posthuset, eller du kan afvise den, når postbuddet leverer. Det er dig, der skal betale en eventuel returporto. Benytter du denne metode, skal du stadig kontakte os om at du fortryder din ordre.

3. Du kan efter forudgående aftale (Kontakt os) aflevere varen i Pastoral-Centret. Husk at tage den originale kvittering med – og kom inden fristen på de 14 dage er udløbet.

 

 

Varens stand og emballage ved returnering

Det er en betingelse for, at du kan bevare fortrydelsesretten, at du leverer varen tilbage i væsentlig samme stand og mængde, som du har modtaget den.

Da originalemballagen i nogle tilfælde udgør en væsentlig del af varens værdi, kan det betyde, at varen ikke kan anses for returneret i væsentlig sammen stand og mængde, hvis emballagen ikke følger med eller er ødelagt. Husk derfor altid at gemme originalemballagen, til du er sikker på, at du vil beholde varen.

Hvis varen under transporten bliver beskadiget, og det ikke er din skyld, bevarer du din fortrydelsesret. Du har dog selv ansvaret for varen under returtransporten.

Reklamation

Som forbruger har man to års reklamationsret, hvis der er fejl eller mangler ved varen. Det betyder, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, få pengene tilbage eller afslag i prisen afhængig af den konkrete situation. Dette betinger selvfølgelig, at reklamationen er berettiget.
Hvis varen mod forventning har fejl eller mangler, når du modtager den, har du dermed to års reklamationsfrist i henhold til købeloven.

Hvis du vil reklamere, kan du sende varen tilbage med kopi af den originale kvittering inden fristens udløb til:

Pastoral-Centret
c/o Dafolo A/S
Suderbovej 24
DK 9900 Frederikshavn
Danmark

Ved tilbagesendelse skal du angive, hvori manglen/fejlen består.

Hvordan håndterer Pastoral-Centret mine personlige oplysninger?

Når du handler i Pastoral-Centrets online butik og skal betale, er det nødvendigt, at du lader dig registrere med navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse. Disse oplysninger registreres kun internt hos Pastoral-Centret, og vi opbevarer dem i fem regnskabsår (det kræver regnskabsloven). Derefter bliver de slettet.

Du kommer aldrig til at give os personlige oplysninger uden at vide det. Vi gør på hjemmesiden tydeligt opmærksom på, når du skal give os den slags oplysninger for at kunne komme videre i bestillingen – og du har altid mulighed for at afbryde handelen, hvis du ikke vil aflevere de oplysninger, som vi beder om at få.

Vi opbevarer og overfører de nævnte oplysninger ukrypteret, mens eksempelvis bankoplysninger overføres via 128 bit kryptering. Oplysningerne bliver ikke opbevaret på webserveren, men i Pastoral-Centrets database. Derfor har uvedkommende ikke adgang til dine data.

Vi benytter ikke de registrerede oplysninger til andet end ordrebehandling. Dine oplysninger bliver ikke solgt til tredjepart og du bliver ikke kontaktet i forbindelse med andet end det konkrete køb. Vi bruger heller ikke oplysningerne til at sende dig e-mails med tilbud eller lignende, med mindre du giver os lov til det – og du kan selvfølgelig til enhver tid give os besked om det, hvis du ikke længere ønsker at modtage eventuelle e-mails med for eksempel nyheder, aktiviteter og tilbud.

Som registreret hos Pastoral-Centret har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen og til at få indsigt i de oplysninger, som vi har om dig. Det får du ved at kontakte Pastoral-Centret – se under ‘Kontakt‘.

På www.pastoralcentret.dk benytter vi cookies – det vil sige små tekstfiler, som sendes til din browser og lagres på din computer. Hjemmesiden benytter disse cookies til at genkende dig og for eksempel huske, hvilke varer der er i indkøbsvognen når du handler i Pastoral-Centrets online butik. Cookies er almindeligt brugt overalt på internettet, og helt ufarlige. Hvis du vil slette dem kan det i  InternetExplorer 5.X gøres under menuen ‘Funktioner’ -> ‘Internetindstillinger’ -> ‘Slet cookies’.

Pastoral-Centret bruger et statistikprogram til at indsamle information om besøgende på hjemmesiden www.pastoral.dk og www.pastoralcentret.dk. Hensigten er at optimere hjemmesiden og dens brugermuligheder, ligesom logstatistikken giver os et billede af’ de brugere og kunder, der besøger www.pastoral.dk og www.pastoralcentret.dk. Disse statistikker indeholder ikke personlige oplysninger. De bruges kun internt og videregives ikke til andre.

Forbrugerlinks

Du kan læse mere om Forbrugerstyrelsen og dens råd med hensyn til e-handel på www.forbrug.dk.

Se evt også
http://www.god-ehandel.dk/tjeksaelger/hvad-mener-andre-om-salger/

Obs! Vi har ikke en fysisk butik på adressen og du kan ikke købe varer kontant på Gammel Kongevej 15