Hvordan kan jeg værne om min tro i hverdagen?

Slip kreativiteten løs, når du vil leve din tro. Jeres familie hører med til Guds store familie og din lokale menighed kan du betragte so dit andet hjem, hvor du kan finde inspiration og næring til dit trosliv. Der kan du lære andre katolske familier og ligesindede at kende og I kan støtte hinanden – og måske vokser der også et venskab ud af bekendtskabet. Venskaber er vigtige for os alle.

Prøv sammen med in partner at finde en måde at leve troen på, så den passer til jeres familie. Tag børnene med i kirke, så ofte som det kan lade sig gøre.

Tal om jeres tro, også når livet er tungt. Så bed for hinanden. Velsing hinanden. Skab fælles ritualer, såsom bordbøn og en aftensritual. Invester i gode børnebøger og film, læs selv om din tro.

Jo mere du lever din tro, jo mere vil den vokse i dig.

Vi har spurgt forskellige familier om, hvad der har været gode oplevelser for dem.

Hvad har haft betydning for jeres familie?

Jeg tror at det har stor betydning at børn kommer med i kirken hver søndag. På den måde får de et sprog som gør dem i stand til senere at udtrykke og erkende deres religiøse erfaringer, og at kunne læse og forstå åndelig litteratur. Ved at komme i kirke stifter børnene bekendtskab med bibelen gennem at høre læsningerne, og de er jo fængende!

Kate