Sådan får du en rigere fremtid og dobbelt så meget som før

Dine svage sider er nøglen til en fremtid, som Gud har visioner om for dig, en fremtid, der er ufatteligt meget større, end du overhovedet kan forestille dig. Dine stærke sider bærer sikkert allerede al den frugt, de kan. Fremover bliver de ved med at bære frugt i dit liv, men på et tidspunkt vil det begynde at flade ud. En rigere og mere livskraftig fremtid afhænger langt hen ad vejen af dine svage sider.

Her kommer et billede, der skal prøve at forklare det: Prøv at forestille dig, at du er en landmand med 500 hektar jord. De 250 hektar giver masser af frugt, og høsten er stor. Du har mange forskellige afgrøder og en mindre frugthave. Men de andre 250 hektar ligger fuldstændig uopdyrket hen. Her vokser ikke andet end ukrudt, markerne er fulde af sten, og der står et par gamle, ødelagte biler med græsset groende op gennem taget.

Hvordan kan du gøre din fremtid rigere end din fortid? Du kan ikke så markerne til en ekstra gang om året. De første 250 hektar producerer allerede alt det, de kan. Måske kunne du gå hårdt til de første 250 hektar og pine en lille smule mere ud af dem, og få en høst, der er en anelse større. Og hvis du kun havde de samme 250 hektar, ville jeg også opfordre dig til at gøre det. Men det er ikke vejen til en rigere fremtid.

Hvis du virkelig vil have en rigere fremtid, så må du i gang med de andre 250 hektar jord, der bare ligger hen, og forvandle dem til frugtbare marker. Du må se at få fjernet de gamle biler fra marken og få samlet stenene op. Du er nødt til at rydde ukrudtet væk og pløje jorden. På den måde kan du næsten fordoble din høst.

De første 250 hektar er dine stærke sider. Den moderne kultur er udelukkende optaget af de stærke sider og opfordrer os til at fokusere på dem. Men det er, fordi vores kultur ikke har en vision for hele mennesket. Den moderne kultur har ingen interesse i, at du bliver et helstøbt menneske. Den moderne kultur er fjernt fra at opfordre os til at blive den bedste udgave af os selv, for dens drivkraft er produktivitet og forbrug. For det moderne samfund er du bare en forbruger, et tandhjul i det store, globale maskineri. Men Guds vision for dig er langt større. Og det er derfor, han opfordrer dig blidt til at udforske de andre 250 hektar i din gård – dine svage sider.

Ja, Gud går selv med dig ud og får jord under neglene. Han vil gerne arbejde sammen med sine børn. Gud er parat til at tage alle de tunge løft. Han længes efter, at du vil samarbejde med ham, men han går ingen steder uden først at være blevet inviteret.

Når vi går til skrifte, er det for at udforske de andre 250 hektar jord og begynde at rydde dem.

 

Dette er et uddrag af ‘Genopdag den katolske tro’ af Matthew Kelly.
Læs mere om bogen her.