Er dette løsningen på vor tids største krise?

Vi taler meget om finanskrisen, men vor tids krise er ikke først og fremmest økonomisk, men åndelig.

Mange mennesker oplever en altgennemtrængende følelse af meningsløshed i deres liv. ”Hvorfor er vi her?” er et spørgsmål, som mange mennesker er holdt op med at stille og gerne vil undgå. De er ikke holdt op med at stille spørgsmålet, fordi de ikke gerne vil have svar på det, men fordi de ikke har mødt nogen, der ser ud til at kende svaret. Det er, som om de, der kender svaret, har sat det under en skæppe (jf. Matt 5,14).

Alle mennesker er som bekendt på jagt efter lykken, men hvis man tror, man kan finde lykken uden at finde meningen med livet, tager man fejl.

Når kirkens forkyndelse og praksis ikke har et tydeligere fokus på det universelle kald til hellighed, falder de aktiviteter, der sker i kirkens navn, fra hinanden og ender som tilfældige, sociale tiltag. Når kirken både lokalt og globalt distancerer sig mere og mere fra kaldet til hellighed, ender den med mere at ligne en social nødhjælpsorganisation end den vældige åndelige organisme, den blev grundlagt til at være.

Der er et stort behov for, at vi igen får øjnene op for det egentlige formål med livet. Overalt hvor mennesker tør stå frem og prioritere målet med deres liv og kæmpe for at leve et helligt liv, gør de en enorm indsat ikke kun til gavn for katolikker, men for mennesker af enhver tro, for det er et almenmenneskeligt træk at lede efter meningen med livet. Kirken og hele verden venter desperat på, at nogle få frimodige sjæle vil stå frem og vise os tilbage til vores rige åndelige arv og hjælpe os til at fokusere på kristenlivets mening: det hellige liv.

Dette er et uddrag fra bogen Genopdag den katolske tro af Matthew Kelly.
 
Noget, du kan gøre

Afsæt 10 minutter til stilhed i løbet af din dag.
Spørg dig selv hvad der vil bringe dig varig lykke.
Bed om Gud vil hjælpe dig at blive den bedste udgave af dig selv.

Bøn

Din er jeg, skabt til dig,
Herre, hvad vil du med mig?
Giv mig rigdom eller fattigdom,
giv mig trøst eller smerte,
giv mig glæde eller sorg.
Evige liv, klareste sol, dig vil jeg tilhøre,
Gør med mig, hvad du vil. Amen.

Teresa af Avila
Fra Bønnebog