Engle og dæmoner – en aktivitet for børn og unge

Snart fejrer vi festen for De hellige ærkeengle Mikael, Gabriel og Rafael. Deres fest er lige præcis den 29.9. Om en af dem, Mikael, findes en spændende historie. Nogle af englene gjorde oprør mod Gud. Det kan vi læse om i Daniels Bog. (Jf. Dan 10,10-14; Es 14,12-14; Ez 28,12-17.).  Disse gode engle blev dæmoner netop fordi de misbrugte deres frihed og syndede mod Gud. De vendte sig fra ham. Vov dig ud i kampen mellem engle og dæmoner i denne leg med de unge.

Materialer: Du har brug for to voksne (engagér eventuelt en af forældrene), ti faldne engle (brug legetøjsfigurer, evt. nogle Gormitier eller drager) eller billeder af engle, som gemmes forskellige steder, to mobiltelefoner, et fængsel, kort (evt. fra Google maps), evt. skriveredskaber. Præmie (f.eks. et billede af ærkeenglen Mikael, klistermærker eller noget slik).

Sådan gør du:

Fortæl om, at Gud skabte alt, også englene. Men der var en engel, Satan, som var den smukkeste engel, men han ville være større og smukkere end Gud. Derfor gjorde han oprør og samlede nogen omkring sig. Det kom til kamp og krig i himmelen, for nogen holdt med Satan, andre gjorde ikke. De gode engle samlede sig under Mikael, som førte kampen an. Dem, der ikke længere ville tjene Gud, kæmpede sammen med Satan.

Når du har fortalt historien, ringer din mobiltelefon. Det er ærkeenglen Mikael fra den himmelske efterretningstjeneste (du har i forvejen aftal med en anden voksen, at hun ringer dig op), som beder børnene om hjælp. Han har travlt med at kæmpe mod de faldne engle, og har brug for børnenes hjælp, fordi han er midt i at kæmpe. Men han har hørt, at nogen af de faldne engle har gemt sig, og har fået et hemmeligt tip om, at en af de faldne engel senest blev set, f.eks. i haven ved træet.  Når børnene finder den første faldne engel, skal den i fængsel. Kort efter ringer ærkeengelen igen og giver det næste tip.

Husk, at børnene tit finder deres egne spor, som underviserne ikke har haft noget med at gøre. Her gælder det om at spille med og bekræfte dem i at det er et rigtigt spor. Lav evt. også et kort, over området, de skal afsøge og hvor de kan afkrydse, hvor de sidste faldne engle er blevet set og fundet. Du kan tage et skærmprint af et Google maps (hvor børnene ser huse og veje) og bruge det som kort. Men alt efter alder kan det også lade sig gøre uden. For Ærkeenglen Mikael fra den himmelske efterretningstjeneste kan jo hele tiden ringe op og give det næste spor!

God fornøjelse og god kamp!

Skrevet af Eva Maria Nielsen.

Foto (Angels vs Hawkman ) venligst udlånt af JDHancock/ Flickr.com