Hvad er særligt ved en katolsk skole?

Derfor valgte vi en katolsk skole …

Maria Teresa siger:

Min store datter går på katolsk skole, men først fra 7. klasse (Niels Steensens gymnasium). Jeg har selv gået på skolen og er særligt begejstret for de værdier, skolen står for. Jeg tænker samtidigt, at hun som katolsk skoleelev også kan få noget med sig i forhold til sin tro.


Min mand og jeg er begge praktiserende katolikker, og da vi blev gift, var vi enige om, at hvis vi fik børn så skulle de gå på katolsk skole.

Vi har nu fire børn i alderen 6-22, og de går alle (eller har gået) på katolsk skole.

Både min mand og jeg har selv gået på både katolske skoler og katolsk gymnasium og har været glade for det.

For os er det vigtigt, at den katolske opdragelse og de værdier vi giver børnene, bliver fulgt op i skolen, et sted de er mange timer hver dag.

Vi giver endvidere vores børn en ekstra ballast, ved at de ikke er “ underlige” ved at være katolikker i skolen. Det kan de tidsnok få at vide ude i samfundet …

På vores børns skole, bliver de kristne værdier håndhævet, man skal opføre sig ordentligt og være en god ven. Hvert semester har sin værdi, som er gennemgående i undervisningen. Fx barmhjertighed, omsorg eller venskab. Og der bliver brugt megen energi, på “ gammeldags dyder”, så som høflighed, venlighed, hjælpsomhed, ordentlighed og pli. Hvilket jeg sætter stor pris på.

De støtter skoleprojekter i U-landende, og bliver bevidste om, at man kan og skal hjælpe dem der har det dårligere end en selv.

Der er skolemesse, morgenbøn i kirken, kirkens højtider bliver fejret, katolsk religionsundervisning, og ikke mindst er vi så heldige, at der arbejder en ordenssøster i ordensdragt på skolen.

Diversiteten af elever fra mange lande, sætter vi også stor pris på. Og så er katolske privat skoler kendt for at have et højt fagligt niveau. Og som alt andet i livet, er det en prioritering.

For os har det været det rigtige, og vores børn elsker deres skole.

Annette


Det var et bevidst valg, at vores børn har gået på katolsk skole. Sammenkoblingen mellem skolen og kirken er vigtig. Det er en styrke at børnene møder de samme i både kirke og skole. Ved at vælge katolsk skole sikrede vi at der var en åbenhed for at være troende og at religion har en betydning. 

David


Jeg blev helt paf, da jeg som teenager på Niels Steensens gymnasium fik katolske kammerater, som fortalte, hvordan de havde dukket sig i kristendomstimerne på deres folkeskoler, når talen faldt på katolicismen. Jeg havde gået 0.-9. klasse på en katolsk skole og havde oplevet at være katolik som et lille privilegium, der gav lidt eksklusive oplevelser i skoledagens trummerum fx katolsk kristendom, hvor vi blot var et dusin fra de to fulde parallelklasser, lidt ekstra messer (væk fra klasseundervisningen) og en følelse af at være noget særligt.

Da det så gik op for mig, at man som elev i folkeskolen kunne risikere at høre katolicismen nedgjort, forhånet og grundlæggende fuldstændigt misforstået i kristendomstimerne, var jeg helt målløs og fik ondt af mine katolske kammerater.

Min skolegang har givet mig en solid faglig ballast med ud i livet og ladet mig vokse op i et mangfoldigt og næstekærligt miljø med bredt udsyn og insisteren på fordybelse.

Det er meget vigtigt for mig og min mand, at vore børn også får en tryg og inspirerende skolegang, og at de ikke skal føle sig generet af at være katolikker. Så vi valgte den nærmeste katolske skole og har ikke fortrudt det et sekund (selvom der er 5 km kuperet bykørsel derhen på cykel eller i bus hver dag). Tænk, der er så mange katolikker i indskolingen, at vores datter tror, at det er normalt at være i en større sammenhæng, hvor halvdelen er katolikker!

Rosa