Året rundt i hjemmet

Intet skaber så meget genkendelighed og tryghed for især mindre børn end ritualer. De giver ro i en foranderlig verden, hvor det går stærkt, og hvor vi skal forholde os til så mange ting i løbet af en dag.

Men helt ærligt! Ritualer skaber også tryghed for os voksne. Hvordan skulle vi ellers forklare vore danske juletraditioner? Eller at vi tænder bål til sankthansaften? Hvorfor flager vi på hel og på halv, og så meget andet?

Måske giver nogen af de ritualer her mening for dig og din familie? De er samlet fra hele den katolske verden – netop fordi vi kommer alle vegne fra. Måske kan en skik fra et andet land også inspirere dig til en ny tradition i dit hjem.

Det liturgiske år eller kirkeåret giver det normale årsforløb en ekstra dimension i form af mysterierne om Jesu liv – fra fødslen til hans komme i herlighed.

Youcat 186

Advent og jul i december

December er advent. Vi venter på julen. Det er en fantastisk måned, hvor I kan skabe et hav af smukke traditoner i jeres hverdag.

Det behøves ikke være noget, som kræver meget tid eller penge, men som skaber nærvær og hygge, så I får kvalitetstid med hinanden og masser af tid til at få ladet jeres indre batterier op.

Hvad med en rigtig hyggelig tid omkring adventskransen? Måske kan alle vælge en sang eller I læser en af de mange julefortællinger, som I kan læse et afsnit hver dag.

Se en julekalender eller læs en kalenderbog sammen. Bag og spis småkager og fortæl om jeres dag. Gør dette til hygge pur. Brug hellere ti minutter før sengetid, hvor de små kan falde til ro og se lysene blafre, end en time, hvor tålmodigheden er slidt op.

Her er nogen ideer til adventshygge og ti ting, du kan gøre for at skabe en rigtig varm adventsstemning med din familie.

Farven lila eller violet …

Den liturgiske farve i adventstiden er violet. Nogle gange har adventskransen endda violette lys. Farven violet symboliserer overgang og forvandling. Derfor bliver den brugt i de liturgiske tider, hvor vi forbereder os til højfester.

Det er bodens – fastetidens – farve, og da adventstiden også er en bodstid, har den samme farve. Violet er også farven ved begravelse og til Alle Sjæle.