Afsked med en kær medarbejder

Af Marcelino Gauguin

Så kom dagen, hvor vi måtte tage afsked med en kær kollega. Joke Bos, som de fleste kender som Pastoral-Centrets ansigt udadtil gennem mange år, standser nemlig her på Centret i dag.

Joke (Johanna) Bos har været på Pastoral-Centret siden marts 2001, de første 10 år som leder af Centret. Hun overtog depechen efter Erling Tiedemann og igangsatte nye tiltag og en ny generation af kateketiske udgivelser. Joke startede blandt andet glimrende nye samarbejder med vore svenske og norske kolleger om samudgivelser og oversættelse af materialer. På et tidspunkt hvor Focolare fællesskabet i Valby, som Joke er en del af, krævede at hun overtog lederskabet, trak Joke sig som leder af Pastoral-Centret, men fortsatte med at arbejde på Centret. Nu lukker Focolare lukker deres hus i Valby og Focolarinerne drager ud for at tænde ”ilden” andre steder. Det betyder, at Joke flytter fra Danmark til Holland. Vi kan takke Joke for et utrolig flot og omfattende arbejde. Ikke blot på Pastoral-Centret, men i hele bispedømmet.

MG_7683 rediger 10 kvadrat web1

Joke vil blive savnet,  for hun har været et omdrejningspunkt for mange mennesker. Dermed har hun gjort en kæmpe forskel for mange af os. Joke er én, der prædiker og lever evangeliet. Hun prædiker et evangelium, der leves i konkrete handlinger, i en livsstil. Man kan sige om Joke, at hun lever det ord, der tilskrives Frans af Assisi som siger “Gå ud og forkynd evangeliet, om nødvendigt brug ord”.

Vi takker for alt det, Joke har lært os og beriget os med. Det er tid til en ny begyndelse – både for os på Pastoral-Centret og for Joke i Holland i Focolarefællesskabet. Joke stopper nu på Pastoral-Centret, men forlader ikke Danmark før juli. Og selv derefter har hun lovet at vende tilbage med jævne mellemrum. Hun vil nemlig fortsat være en støtteperson for det Focolarearbejde, der fortsat vil være rundt omkring i bispedømmet.

Du kan læse mere om Focolare og Focolares arbejde på disse sider:

http://focolare.dk/

http://www.focolare.org/