#Fastefoto

 Af Eva Maria Nielsen

Fastetiden er en periode på 40 dage. I denne tid, som varer fra askeonsdag til påske, forbereder katolikker sig til at fejre påske.  Man taler om en 40 dages faste. Søndagene tæller man ikke med, da søndage aldrig er fastedage. Om søndagen fejrer vi jo allerede opstandelsen. En søndag er en festdag og ligesom et lille brud på fastetiden.

Fastetiden kan markeres på forskellig vis. Fra gammel tid har man ofte fokuseret på tre aktiviteter. Jeg kalder dem for fastens trekløver: Det er bøn, faste og almisse. De er rigtig fine; men alligevel trænger jeg til lidt fornyelse i år. Jeg har brug for en anderledes markering af fastetiden. Måske har du lyst til at følges med mig. Og måske kan du samles med nogen fra din menighed eller dine unge, der deltager i menighedens undervisning.

#fastefoto – Hvad går opgaven ud på?

Jeg inviterer dig til at dele et foto til et emne hver dag i fastetiden. I dag lever vi i en visuel verden, og budskaber bliver også spredt visuelt. Fastetiden, disse fyrre dage, er for mig en vandring mod påske. Denne tid udtrykker vor længsel. Vi er på vandring mod påske, og målet er glæden, og at vi fejrer kærligheden og livet.

Deltag i #fastefoto i fastetiden. Måske vil de unge fra din menighed også være med. Mange af de unge er på Instagram, Twitter eller bruger Facebook. Lav jeres egen facebookgruppe og del jeres fotos til et bestemt emne om dagen.

Måske har du også lyst til at dele dine billeder med os på Pastoral-Centrets side på Facebook – lad os sammen være undervejs mod påske. Uanset, hvor du poster dine billeder – post dem med eller uden kommentar med dagens motiv. F.eks. er emnet til den 3.3. ”spise”. Brug kun hashtag #fastefoto. Så man vil kunne finde dem mange steder.  Tak, fordi du er med. Du kan være med de dage, som du kan overskue. Så hop gerne på vognene senere! på Instagram finde du os her @pastoralcentret.

 

FEBRUAR MARTS APRIL
14. HVEM ER JEG? 1. OFFER 1. OPSTANDEN
15. STILHED 2. VEJ
16. FRED 3. SPISE
17. KÆRLIGHED 4. FORSONING
18. VEJ 5. NY BEGYNDELSE  
19. OMVENDELSE 6. KIRKE  
20. VISION 7. FORFØLGELSE  
21. GLÆDE 8. SANG  
22. VENSKAB 9. BØN  
23. VILD 10. SKYGGER  
24. KRAFT 11. HELLIG  
25. HJERTE 12. JESUS  
26. URETFÆRDIGHED 13. VREDE  
27. SOLIDARITET 14. HÅB  
28. LATTER 15. DØD  
16. TVIVL  
17.  NÅDE  
18. BARMHJERTIGHED  
19. OVERRASKELSE  
20. TØRST  
21. BUDSKAB  
22. LYS  
23. EFTERFØLGELSE  
24. NAT  
25. MÅLTID  
26. EUKARISTI  
27. OLIE  
28. FÆLLESKAB  
29. BRØD OG VIN  
30. KORS  
31. HÅB  

 

 

Ideen LENT – foto a day er udarbejdet med inspiration fra www.youthministrymedia.ca.